Information


D-LAN - 12/05 - 14/05

 • Start: 2023-05-12 kl. 21:00
 • Slut: 2023-05-14 kl. 10:00
 • Plats: Terra
 • Prislista:
  Biljett utan datorplats: 25 kr - För dig som vill delta utan datorn
  Biljett med datorplats: 90 kr - För epic gamers som vill ha med sig riggen
  Datorskjuts: 50 kr - För alla gigachads som vill ha VIP-treatment

D-LAN is running it back to back med faktiskt FYSISKT LAN i Terra, och detta års iteration kommer att göra så att allting annat ser ut som en envarre-föreläsning.

Vi SLÅR upp dörrarna till terra för D-LAN på fredagen den 12/05 och vi SLÄNGER igen dom på söndagen den 14/05 kl 10:00, så under den perioden är du mycket välkommen (så länge du har betalat oss 😠)

Du kan förvänta dig en legendarisk helg fylld med gaming, tävlingar och aktiviteter. Främst består LANet av 4 stora turneringar, med en total prispott för turneringarna på dryga 20 000 kr. De turneringar som äger rum under D-LAN är CS:GO, League of Legends, Teamfight Tactics och schack. Se turneringar för mer information.

Även om du inte är typen som vill spela så har vi en massa events som inte kräver att du har en gigantisk dator, utan du kan komma hit och snacka Eurovision med SchlagU, testa på VR-spel med VRGaming eller någon av alla andra fantastiska upplevelser som D-LAN har att erbjuda.

Ni som inte är med på turneringar har möjlighet att vinna grymma priser, bland annat ett helt eget VR-headset (inte ens clickbait, det är ett legit pris). Är det så att du bara vill komma och hänga en av dagarna så går det självklart bra att köpa endast en entrébiljett utan en datorplats - du får så klart ändå vara med på alla event på plats ändå!

Ordningsregler under D-LAN

Nu är vi alla vuxna människor (allegedly...) men så att vi kan se till att alla kan ha lika kul så har vi lite grundregler för LANet. Bryter du mot någon av dessa regler förbehåller sig D-LAN rätten att avvisa dig från lokalen.

 • Ingen torrenting
 • Uppför dig väl mot andra deltagare, vi alla är här för att ha kul (förutom de som frivilligt torterar sig själva genom att spela LoL)
 • Ingen alkohol får förtäras under LANet
 • Inget grovt stötande material på dina skärmar
 • Ingen form av aktivitet som kan skada D-LANs nätverk
 • Läs igenom reglerna för vår Discord, och följ även dessa

Nu är detta inte 1987, så förutsatt att ditt regelbrott inte är ett medvetet beslut med avsikt att skada, stöta eller allmänt vara jobbig så ger vi dig en varning. Fortsätter beteendet trots detta så kommer du att avvisas från lokalen.

Upplever du att någon beter sig olämpligt på LANet (vare sig genom ett brott mot reglerna ovan eller genom någon annan typ av stötande beteende) meddela personal - antingen på plats eller genom ett DM till någon i gruppen @D-LAN 2023 på vår Discord.

När är biljettsläppet?

Vi kommer att öppna upp för biljettförsäljning när vi drar igång med vår PR-vecka den 01/05. Vecka 18, för er som går lärarlinjen. Biljetterna säljs sedan fram tills den 10/05. Biljetterna säljs direkt här genom hemsidan, så du behöver inte stå och köa utomhus i två dagar för att köpa biljett. Eller ja, gör det om du vill. Vi tänker inte stoppa dig.

Det enda kravet för att du ska få köpa biljett är att du har ett giltigt LiU-ID. Du kan köpa två biljetter per LiU-ID, vilket innebär att du som student kan ta med dig någon som inte är går på LiU. Så ja, mamma kan också följa med. Absolut. Det blir ännu roligare om mamma också spelar LoL.

Har ni ett lag som vill vara med i en turnering? Kika lite på infon om lagsläppet nedan. Ni är speciell och ska så klart få special treatment.

När är lagsläppet?

Så du vill vara en epic gamer och delta i turneringar? Good for you, old sport. Vi kommer att öppna för lagsläpp den 11/04 - 15/04 i Collo (C-Huset), så innan dess bör du se till att ni har satt ihop ett lag och är ready to god damn roll.

När anmälan har lämnats in kommer ni att få betala hela lagets inträde på en och samma gång. Samma går för eventuell datorskjuts, som vi bakar in i den betalningen för de som vill ha det. Ni i laget kommer sedan att få sitta i samlad trupp på LANet, en bit bort från andra turneringsdeltagare.

Kommer ni på allt för sent att ni vill delta är det inte helt kört! Så länge du har fått tag på en biljett, och det finns platser kvar i turneringarna, så kommer ni ha möjlighet att anmäla er när ni kommer fram till LANet. Stalka upp någon ur D-LAN 2023 och prata med oss så ser vi vad vi kan göra.

Lunchtävlingar?

Självklart kommer vi hitta på roliga saker innan lanet också, att tagga igång tillsammans är alltid kul. Du kommer hitta oss i Collo med roliga lunchtävlingar varje dag mellan 01/05 och 10/05. Det finns en chans att vinna gratis biljetter till D-LAN, något som alla så klart vill ha. Vi kommer däremot inte avslöja exakt vad som händer, det får du komma och se själv. Jag lovar att majoriteten av oss inte bits!

Hur fungerar datorskjutsen?

Om du inte jättegärna vill ta hela riggen på cykeln så erbjuder D-LAN datorskjuts. Vi svänger alltså förbi ett par taktiskt utvalda platser med sektionens Tesla och petar in din rigg på släpet. Sen när du kommer fram till lanet kan du dra på dig dina gamer thigh-highs och hoppa raka vägen in i competetive Sims 4.

För ynka 50 riksdaler, courtesy of CSN (antar vi?), så ger vi dig äran att få glida in och snabbt rigga upp din battlestation utan att släpa med dig något. Det om något är VIP-treatment.

Vi jobbar fortfarande med logistiken för detta, men var medveten om att möjligheten finns. När vi har mer detaljer (typ exakta platser där vi kommer att stanna och hämta upp datorer) så postar vi allt här.

Packlista

Vi önskar att vi kunde ge dig hela världen när du kom till D-LAN. I en perfekt värld hade vi kittat varje plats på LANet med en RTX 4090-utrustad dator, ett PS5 och en XBox Series X och varenda spel du hade kunnat drömma om. Men detta är inte är en perfekt värld, men detta till trots så har vi lyckats se till att följande ingår till varje datorplats:

Detta får du (låna) av D-LAN:

 • Bord
 • Stol
 • Eluttag (ett rimligt antal per plats)
 • Nätverksuttag (men ingen kabel!)

Du kan behöva ta med dig följande saker:

 • Gaming-rigg (dator, skärm, kablar, accessoarer) - eller rentav din laptop. En 9000 IQ play är att beställa datorskjuts också, för då behöver du inte ens ta med detta.
 • Nätverkskabel på drygt 5 meter - sjukt viktigt om du vill köra online.
 • Hygienartiklar. Det är för din bordsgrannes skull. Lite för din skull också.
 • Ett betalkort med pengar. Både för microtransactions och för handel i vår kiosk. Vi tar inte emot kontanter på LANet.

Vad har ni i kiosken?

Gamer-fuel. Det är uppenbarligen Billys och energidryck för hela GOD DAMN slanten.

...men för er som inte vill vara risiga i magen hela helgen så kommer vi ha lite mer saker i kiosken. Men vi vill ju så klart veta vad NI vill ha i kiosken, för ni vet ju bäst. Kunden har alltid rätt och massa såna grejer. På länken nedan kan du skicka in önskemål.

Önskemål till kiosken

Vad händer på LANet?

Den stora lockelsen är ju självklart våra fyra storslagna turneringar, där du och ett väl sammansvetsat lag har möjlighet att vinna massor med priser. Eller så kan man titta på när lagen försöker att vinna en massa pengar på vår stream, vilket är sjukt kul det med. Kika på turneringssidan för mer information!

Gillar du VR, eller har alltid velat testa på? Du kanske lutar mer åt Guitar Hero, eller Super Smash Bros, eller Fifa, eller Mario Kart, eller brädspel, eller tycker om att måla minis, eller tycker om att dansa, eller… Ja, det finns förhoppningsvis något för alla är väl poängen. Lite gratis loot till och med, om du ber snällt. Är du fortfarande inte övertygad om att du kommer ha kul vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, men hit me up så löser vi något.

Detta är lite medvetet vagt, för vi planerar fortfarande alla episka events i detalj. Kika tillbaka hit närmare LANet så lär det vara mindre vagt.

Hur kan jag kontakta D-LAN?

Vill du komma i kontakt med någon speciell ur D-LANs crew, eller om du vill komma i kontakt med alla samtidigt så hittar du oss på Discord. Om du som vår fanatiska projektledare föredrar e-post (ew.) så hittar du våra e-poster i vår Hall of Fame.