Information


D-LAN - 12/05 - 14/05

 • Start: 2023-05-12 kl. 21:00
 • Slut: 2023-05-14 kl. 10:00
 • Plats: Terra
 • Prislista:
  Biljett utan datorplats: 25 kr - Köps vid entrén om du vill in och njuta utan att ha en egen datorplats
  Biljett med datorplats: 90 kr - För epic gamers som vill ha med sig riggen
  Datorskjuts: 50 kr - För alla gigachads som vill ha VIP-treatment

D-LAN is running it back to back med faktiskt FYSISKT LAN i Terra, och detta års iteration kommer att göra så att allting annat ser ut som en envarre-föreläsning.

Vi SLÅR upp dörrarna till terra för D-LAN på fredagen den 12/05 och vi SLÄNGER igen dom på söndagen den 14/05 kl 10:00, så under den perioden är du mycket välkommen (så länge du har betalat oss 😠)

Du kan förvänta dig en legendarisk helg fylld med gaming, tävlingar och aktiviteter. Främst består LANet av 4 stora turneringar, med en total prispott för turneringarna på dryga 20 000 kr. De turneringar som äger rum under D-LAN är CS:GO, League of Legends, Teamfight Tactics och schack. Se turneringar för mer information.

Även om du inte är typen som vill spela så har vi en massa events som inte kräver att du har en gigantisk dator, utan du kan komma hit och snacka Eurovision med SchlagU, testa på VR-spel med VRGaming eller någon av alla andra fantastiska upplevelser som D-LAN har att erbjuda.

För att ni alla ska hålla er APM på topp så har vi självklart en kiosk där vi säljer allt från energidryck till frysmat, fika och snacks.

Ni som inte är med på turneringar har möjlighet att vinna grymma priser, bland annat ett helt eget VR-headset (inte ens clickbait, det är ett legit pris). Är det så att du bara vill komma och hänga en av dagarna så går det självklart bra att köpa endast en entrébiljett utan en datorplats - du får så klart ändå vara med på alla event på plats ändå!

Ordningsregler under D-LAN

Nu är vi alla vuxna människor (allegedly...) men så att vi kan se till att alla kan ha lika kul så har vi lite grundregler för LANet. Bryter du mot någon av dessa regler förbehåller sig D-LAN rätten att avvisa dig från lokalen.

 • Ingen torrenting
 • Uppför dig väl mot andra deltagare, vi alla är här för att ha kul (förutom de som frivilligt torterar sig själva genom att spela LoL)
 • Ingen alkohol får förtäras under LANet
 • Inget grovt stötande material på dina skärmar
 • Ingen form av aktivitet som kan skada D-LANs nätverk
 • Läs igenom reglerna för vår Discord, och följ även dessa

Nu är detta inte 1987, så förutsatt att ditt regelbrott inte är ett medvetet beslut med avsikt att skada, stöta eller allmänt vara jobbig så ger vi dig en varning. Fortsätter beteendet trots detta så kommer du att avvisas från lokalen.

Upplever du att någon beter sig olämpligt på LANet (vare sig genom ett brott mot reglerna ovan eller genom någon annan typ av stötande beteende) meddela personal - antingen på plats eller genom ett DM till någon i gruppen @D-LAN 2023 på vår Discord.

Vill du vinna ett VR-headset?

...där fick vi allt din uppmärksamhet, eller hur?

D-LAN 2023 har tack vare vår magnifika sponsor VRGaming ett VR-headset att lotta ut. Vi vill ge detta headset till den LANare som D-LANat hårdast på hela D-LAN, så reglerna för detta är som följer:

 • Vi kommer att dra vinnaren till headsetet kort efter LANet ur vår patenterade D-LAN-rafflemachine 3000.
 • För varje turnering eller event du deltar i kommer du att få en lott till vår raffle.
 • Det är inte bara D-LANs egna turneringar vi snackar om här! Även händelser på LANet kommer att räknas, och det kommer att framgå vilka events som ger en raffle-ticket.
 • Dessutom, varje lunchtävling du deltar i när vi står i Collo mellan den 02/5 - 10/5 kommer att ge en raffle-ticket.

Efter LANet så kommer vi att slå ihop alla tickets, och dra en lyckligt lottad vinnare som tar hem ett Meta Quest 2, inklusive lite tillbehör och två spel, helt gratis. No strings attached. Vinnaren kommer att kontaktas via e-post med alla detaljer när det väl är dags!

Turneringsschema

Vi kommer att hålla i en hel drös med turneringar under hela LANet, och medan tiderna kan ändras lite beroende på omständigheter är schemat för dem som följer:

 • 12/5 kl. 21:00 - D-LAN öppnar
 • 12/5 kl. 23:00 - Teamfight Tactics
 • 13/5 kl. 10.00 - Schack
 • 13/5 kl. 12:00 - Configuras Mario Kart-turnering
 • 13/5 kl. 14:00 - League of Legends
 • 13/5 kl. 20:00 - Sectras Smash-turnering (i samarbete med Smash University)
 • 13/5 kl. 22:00 - CS:GO
 • 14/5 kl. 10:00 - D-LAN stänger

För mer information om D-LANs egna turneringar, dra en kik på turneringssidan. Där hittar du regler och anmälningsinfo för turneringarna, samt våra prispotter.

För Mario Kart och Super Smash Bros. turneringen behöver du inte anmäla dig. Så länge du har köpt entrébiljett den dagen är det bara att dyka upp och vara med!

När är biljettsläppet?

Biljetterna har släppts! Glid in på biljettsidan och köp dina biljetter redan idag!

Det enda kravet för att du ska få köpa biljett är att du har ett giltigt LiU-ID. Du kan köpa två biljetter per LiU-ID, vilket innebär att du som student kan ta med dig någon som inte är går på LiU. Så ja, mamma kan också följa med. Absolut. Det blir ännu roligare om mamma också spelar LoL.

Om du vill sitta nära dina vänner på LANet så bör ni komma överens om ett gruppnamn, och ange det under beställningen. Då kommer vi att vrida ut-och-in på oss själva för att se till att ni ska få sitta tillsammans.

När är lagsläppet?

Så du vill vara en epic gamer och delta i turneringar? Good for you, old sport. För CS:GO och League of Legends håller vi öppet för laganmälningar mellan den 02/05 - 10/05. Minst en person i laget behöver ha köpt en biljett, och komma förbi i Collo och anmäla laget genom att visa sitt ordernummer. Medan för shack och Teamfight Tactics behövs ingen anmälan i Collo, utan knip eran biljett direkt och anmäl sedan med länken ni får på mailen!

När laget har anmälts måste de andra i laget köpa sina biljetter så snart som möjligt. Alla biljetters ordernummer behöver skickas i direktmeddelande till TobiasE#2228 på Discord (Turnering och Biljett på vår Discord-server). När alla biljetter är bekräftade kommer ert lag att vara fullt anmält och redo att köra!

Kommer ni på allt för sent att ni vill delta är det inte helt kört! Så länge du har fått tag på en biljett och har ett fullt lag, och det finns platser kvar i turneringarna, så kommer ni ha möjlighet att anmäla er när ni kommer fram till LANet. Stalka upp någon ur D-LAN 2023 och prata med oss så ser vi vad vi kan göra.

Vad händer på LANet?

Den stora lockelsen är ju självklart våra fyra storslagna turneringar, där du och ett väl sammansvetsat lag har möjlighet att vinna massor med priser. Eller så kan man titta på när lagen försöker att vinna en massa pengar på vår stream, vilket är sjukt kul det med. Kika på turneringssidan för mer information!

Väl på lanet finns det massor att hitta på, oavsett om du har datorplats eller inte. Det kommer finnas möjlighet att köra en mängd olika spel, några populära exempel är Clone Hero, Fifa och Just Dance.

Tillsammans med SchlagU har vi på lördagen ett watchparty för Eurovision, så att vi gemensamt kan heja fram Sverige som solklar vinnare. I samarbete med AktU kommer det finnas en brädspelshörna med alla möjliga spel du kan tänka dig. Ett flertal företag kommer också finnas på plats med egna roliga aktiviteter, så se till att hälsa på dem.

Bland annat kommer Sectra hålla en turnering i Super Smash Bros. i samarbete med Smash University efter den berömda LoL-turneringen, det vill ni inte missa. Configura håller en fartfylld turnering i Mario Kart 8 efter turneringen i Schack på lördagen. Slutligen vill jag presentera ett samarbete med VRGaming, som kommer ge möjlighet att inte bara testa på VR, utan även vinna ett helt eget VR-headset!

Hur fungerar datorskjutsen?

D-LAN 2023 erbjuder datorskjuts. Ansvaret över utrustningen ligger på deltagarna, det vill säga att ni packar er utrustning själva och ansvarar för att det är säkert! Vi ansvarar därför inte för skador som kan uppkomma på grund av bristande förvaring / förpackning av utrustning.

Bra att tänka på vid packning av datorutrustning:

 • Svep gärna in skärmar/datorer i något mjukt (exempelvis handduk).
 • Använd en bra förpackning, förslagsvis en flyttlåda, att placera utrustningen i. Här kan ni även medföra tangentbord, datormus, sladdar etc.
 • Markera tydligt upp lådan eller utrustningen med namn och LiU-ID.

D-LAN erbjuder datorskjuts från de områden som markerats på kartan nedan. Klicka på kartan för att se exakt plats och tid för varje individuell plats. Tiderna är preliminära och kan komma att ändras. Skulle tiderna ändras kommer de påverkade kontaktas via den e-postadress som angivits vid biljettköp.

Det är viktigt att du är redo med din utrustning på angiven plats när vi väl kommer för att hinna med samtliga upphämtningar.

Om du bor någon annanstans än tidigare nämnda områden och önskar datorskjuts går det bra att höra av sig till projektledare@d-lan.se så ser vi om det går att lösa.

Packlista

Vi önskar att vi kunde ge dig hela världen när du kom till D-LAN. I en perfekt värld hade vi kittat varje plats på LANet med en RTX 4090-utrustad dator, ett PS5 och en XBox Series X och varenda spel du hade kunnat drömma om. Men detta är inte är en perfekt värld, men detta till trots så har vi lyckats se till att följande ingår till varje datorplats:

Detta får du (låna) av D-LAN:

 • Bord
 • Stol
 • Eluttag (två stycken per plats)
 • Nätverksuttag (men ingen kabel!)

Du kan behöva ta med dig följande saker:

 • Gaming-rigg (dator, skärm, kablar, accessoarer) - eller rentav din laptop. En 9000 IQ play är att beställa datorskjuts också, för då behöver du inte ens ta med detta.
 • Nätverkskabel på drygt 5 meter - sjukt viktigt om du vill köra online.
 • Hygienartiklar. Det är för din bordsgrannes skull. Lite för din skull också.
 • Ett betalkort med pengar. Både för microtransactions och för handel i vår kiosk. Vi tar inte emot kontanter på LANet.

Hur kan jag kontakta D-LAN?

Vill du komma i kontakt med någon speciell ur D-LANs crew, eller om du vill komma i kontakt med alla samtidigt så hittar du oss på Discord. Om du som vår fanatiska projektledare föredrar e-post (ew.) så hittar du våra e-poster i vår Hall of Fame.